fredag 9 december 2011

Glashuset










Glashuset av Rachel Caine

Claire börjar på college i Morganville. Hon hade hellre börjat på Yale eller dom andra stora collegena. Hon är yngre än dom andra som går där. Hon har blivit värsta fiende med Monica och hennes moniccetter. Dom gör allt för att Claire ska må dåligt. Dom misshandlar henne så att hon får en rejäl blåtira, en stukad fotled, sprucken läpp och en massa blåmärken. Claire får nog. Hon sätter sig och tittar i en tidning och kollar efter andra ställen att bo på. Hon hittar en annons där det står att dom är tre kompisar som söker en fjärde kompis att dela hus med. Hon nappar på annonsen och åker dit.

Men när hon kommer dit är det inte direkt som hon trodde att det skulle vara. Hon möter Eve på gatan och hon är en av dom som bor i huset. Hon tar med sig Claire in i huset där hon träffar Shane. Hon tycker att han verkar helt ok. Hon får även veta att Michael som äger huset brukar sova på dagarna. Hon får stanna där och hon somnar. När hon vaknar igen är Michael vaken. Han säger att hon inte får bo där eftersom att hon inte är 18 år. Men när hon berättar vad som har hänt låter han henne ändå stanna.

Hon inser också att Morganville inte är en vanlig stad. Den styrs av vampyrer. Hon får kämpa tillsammans med Eve, Shane och Michael mot vampyrerna och Monica och hennes kompanjoner vilket inte är en lätt match.

Jag tyckte att boken var riktigt bra men det tyckte jag inte riktigt i början då jag inte hängde med i början. Men efter ett tag var jag såld till boken. Spännande att få läsa om vampyrer som inte är twiligt. Men nu blir det att ge sig i kast med Fatta eld. :) Kom hem i brevlådan idag.

2 kommentarer: